ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Ε. ΓΚΕΜΙΤΖΗ, Λέκτορας

Στοιχεία ΕπικοινωνίαςΕπικοινωνία:
Εργαστήριο Οικολογικής Μηχανικής και Τεχνολογίας
Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνική Σχολή
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Βασιλίσσης Σοφίας 12,
67100 Ξάνθη, Ελλάς
Διεύθυνση Ταχυμεταφορών: 67100 Κιμμέρια, Ξάνθη, Ελλάς
Τηλέφωνο: 25410-79393
Fax: 25410-79393
e-mail: agkemitz@env.duth.gr

 

 

Σύντομα Βιογραφικά ΣτοιχείαΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όνομα Πατέρα: Ευάγγελος
Όνομα Μητέρας: Μαρία
Ημερομηνία γεννήσεως: 07/08/1971
Τόπος γεννήσεως: Θεσσαλονίκη
Μέλος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Α.Μ. 402124
Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμη με δύο παιδιά

Ακαδημαϊκοί Τίτλοι

1989: Απολυτήριο Λυκείου με βαθμό 18 και 3/10

1989 - 1993: Πτυχίο Γεωλογίας από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με βαθμό 7.22.

1994 - 1995: Master of Science (M.Sc) in Groundwater Engineering, University of Newcastle upon Tyne, U.K.

1995 - 2002: Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D) από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό "Άριστα".

Ξένες Γλώσσες

Αγγλικά: Certificate of Proficiency in English, University of Cambridge.

Γαλλικά: Certificat de Langue Francaise

Επιμορφωτικά Προγράμματα - Σεμινάρια

Κατά τη χρονική περίοδο από το Νοέμβριο του 1993 έως το Φεβρουάριο του 1994 παρακολούθησα σεμινάριο ηλεκτρονικών υπολογιστών της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σχετικά με το λειτουργικό σύστημα MS-DOS και τη γλώσσα προγραμματισμού C++.

Κατά τη χρονική περίοδο από το Φεβρουάριο του 1994 έως τον Ιούνιο του 1994 παρακολούθησα σεμινάριο του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα "Λόγος Ενημέρωση και Επικοινωνία" από όπου και πήρα την ειδικότητα της δημοσιογράφου.

Το Μάϊο του 1995 συμμετείχα σε σεμινάριο της εταιρίας γεωτρήσεων Mot-MacDonald στο Cambridge της Αγγλίας, σχετικά με την τεχνική κατασκευής των υδρογεωτρήσεων.

Την περίοδο 1/10/1995 - 31/12/1995 παρακολούθησα το τρίμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών της εταιρίας GeoInfo - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ.

Το Νοέμβριο του 2003 παρακολούθησα σεμινάριο του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τον Ιούνιο του 2004 παρακολούθησα σεμινάριο εισαγωγικής εκπαίδευσης για νεοδιορισθέντες υπαλλήλους, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

 

ΥποτροφίεςΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Τον Απρίλιο του 1997, κατέλαβα την πρώτη θέση στις εξετάσεις του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), στο αντικείμενο της υδρογεωλογίας, και ανακηρύχθηκα υπότροφος του Ι.Κ.Υ. προκειμένου να εκπονήσω τη διδακτορική μου διατριβή.
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

 

 

Γνώσεις Ηλεκτρονικών ΥπολογιστώνΓΝΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Λειτουργικά Συστήματα: MS DOS, Windows3x/9x/NT/2000/ XP
Γλώσσες Προγραμματισμού: Visual Basic, Map Basic, Fortran, C++
Σχεσιακές Βάσεις Δεδομένων: MS Access
Γεωγραφικές Βάσεις Δεδομένων (G.I.S): MapInfo Professional, Vertical Mapper, Idrisi Kilimanjaro
Προγράμματα Σχεδίασης και Επεξεργασίας Εικόνας: Corel Draw, Corel Photopaint, Adobe Photoshop
Προγράμματα Φύλλων Δεδομένων: MS Excel
Προγράμματα Επεξεργασίας Κειμένου: MS Word
Προγράμματα Παρουσιάσεων: MS PowerPoint

Επιστημονικό Λογισμικό:
Προγράμματα Προσομοίωσης Υπογείων Ροών: Visual Modflow
Προγράμματα επεξεργασίας υδρογεωλογικών-υδροχημικών δεδομένων: Aquifer Test, AquaChem, Flowpath, LogPlot
Προγράμματα χωρικής και στατιστικής επεξεργασίας δεδομένων: Surfer, Grapher
Προγράμματα επεξεργασίας κοιτασματολογικών - πετρολογικών δεδομένων: MinPet

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

 

Ακαδημαϊκή Διδακτική ΕμπειρίαΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2003- σήμερα: Αυτοδύναμη διδασκαλία του μαθήματος των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών στους φοιτητές του 6ου εξαμήνου του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σύμφωνα με το Π.Δ. 407/1980

2004: Συμμετοχή στη διδασκαλία του μαθήματος "Διαχείριση και Μοντελοποίηση Περιβαλλοντικών Συστημάτων" του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ με τίτλο: "Οργάνωση και Διοίκηση Τεχνητών Συστημάτων".

2004: Συμμετοχή στη διδασκαλία του μαθήματος "Διαχείριση και Μοντελοποίηση Περιβαλλοντικών Συστημάτων" του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών που οδηγεί σε διδακτορικό δίπλωμα, της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ.

2004-σήμερα: Επίβλεψη της διπλωματικής εργασίας του φοιτητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δ.Π.Θ. Στραβοδήμου Γεώργιου με τίτλο: "Χωροθέτηση Χ.Υ.Τ.Α. με τη χρήση πολυκριτηριακής μεθόδου και G.I.S."

1997 - 1999: Συνεπικούρηση στη διδασκαλία του μαθήματος "Διαχείριση Υδατικών Πόρων", του 9ου εξαμήνου, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

1998: Εισηγήτρια στο πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. "Αναβάθμιση των σπουδών πολιτικού μηχανικού με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων και μέσων εκπαίδευσης". Δίδαξα στους φοιτητές την γλώσσα προγραμματισμού Visual Basic.

1999 - 2001: Συνεπικούρηση στην επίβλεψη των παρακάτω δύο διπλωματικών εργασιών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.:

  • "Εφαρμογή GIS στην υδρολογική μελέτη της λεκάνης Γερμασόγειας Κύπρου", των φοιτητών Αγγελή Ανδρέα και Καββδία Χρήστου-Ανδρέα.
  • "Διαχείριση υδατικών πόρων Γερμασόγειας Κύπρου", της φοιτήτριας Νενάδη Μαρίας.

1995: Εισηγήτρια στο τρίμηνο σεμινάριο του "Ευρωπαϊκού Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ε.Π.Ε." με θέμα "Διαχείριση Απορριμμάτων". Ανέπτυξα στους καταρτιζόμενους φοιτητές θέματα σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα κριτήρια καταλληλότητας στη χωροθέτηση Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

 

Ερευνητικά Προγράμματα - Έργα - ΜελέτεςΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΡΓΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ

  • 1991: Ερευνητικό πρόγραμμα αρχαιομετρίας στον Ευρωπό Κιλκίς υπό την επίβλεψη του καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. Γ. Τσόκα.
  • 1992: Ερευνητικό πρόγραμμα αρχαιομετρίας στο Μακρύγιαλο Κατερίνης με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Γ. Tσόκα. Στα δύο προαναφερθέντα ερευνητικά προγράμματα, εφαρμόσαμε μεθόδους γεωφυσικής διασκόπησης (βαρυτομετρία, μαγνητομετρία, μετρήσεις ηλεκτρικής αγωγιμότητας) για τον εντοπισμό αρχαιοτήτων.
  • 1995: Συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής μεταπτυχιακών φοιτητών "Erasmus". Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος εκπόνησα εργασία με τίτλο "Περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ανενεργού χωματερής Δερβενίου Θεσσαλονίκης, με έμφαση στη ρύπανση των υδάτων της περιοχής", υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γ. Μπαλαφούτα, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Η εργασία αυτή ήταν η τελική υποχρέωση για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc in Groundwater Engineering, του University of Newcastle upon Tyne της Αγγλίας και κρίθηκε ως επιτυχής από τους εξεταστές.

Από το 1998 ως το 2003 και στα πλαίσια εκπόνησης της διδακτορικής μου διατριβής, συμμετείχα στο Πρόγραμμα Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας με θέμα: "Μελέτες και έρευνες υδατικών πόρων στον Κυπριακό Χώρο", που υποστηρίχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το Γραφείο Προγραμματισμού Κύπρου. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν το Τμήμα Ανάπτυξης Υδάτων Κύπρου, το Α.Π.Θ., το Δ.Π.Θ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος αναπτύχθηκε ένα αμφίδρομο μοντέλο συνεργασίας σύμφωνα με το οποίο τα διάφορα αναλυτικά εργαλεία και μοντέλα που αναπτύσσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκουν πεδίο εφαρμογής στην Κύπρο. Έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να εφαρμόσω το μαθηματικό μοντέλο που ανέπτυξα στον υδροφορέα Γερμασόγειας της Κύπρου.

Από το 1999 ως το 2001, στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το Ι.Γ.Μ.Ε., συμμετείχα στα εξής ερευνητικά προγράμματα που εντάσσονταν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π) της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Β' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης:
1. "Μελέτη Υδατικού Δυναμικού ευρύτερης περιοχής Ορεστιάδας Ν. Έβρου". Στο έργο αυτό επεξεργάστηκα τα γεωλογικά, υδρογεωλογικά, υδροχημικά, μετεωρολογικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης του ποταμού Άρδα, ενώ συμμετείχα στη σύνταξη των αντίστοιχων γεωλογικών, υδρογεωλογικών, υδροχημικών χαρτών σε κλίμακα 1:50,000, μέσω της χρήσης των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών.
2. "Υδρογεωλογική μελέτη ευρύτερης περιοχής Αλεξανρούπολης - Μάκρης -Μαρώνειας". Στο έργο αυτό συμμετείχα στην ερευνητική ομάδα, ενώ επεξεργάστηκα όλα τα υδρογεωλογικά και υδροχημικά δεδομένα και κατασκεύασα τους αντίστοιχους θεματικούς χάρτες σε κλίμακα 1: 50,000.
3. "Τεχνικογεωλογική μελέτη καταστροφικών φαινομένων ορεινών όγκων Ν. Ροδόπης". Στο έργο αυτό συμμετείχα στην ερευνητική ομάδα, ενώ επεξεργάστηκα τα τεχνικογεωλογικά δεδομένα μέσω των GIS και συνέταξα τους τελικούς θεματικούς χάρτες σε κλίμακα 1:50,000.
4. "Υδρογεωλογική μελέτη Δυτ. Θράκης και Ανατ. Μακεδονίας". Στο έργο αυτό επεξεργάστηκα υδρογεωλογικά και υδροχημικά δεδομένα γεωτρήσεων και πηγών της περιοχής Ορέων Λεκάνης, ενώ κατασκεύασα τον υδροχημικό χάρτη της περιοχής σε κλίμακα 1:50,000.
5. " Υδρογεωλογική μελέτη ορεινής περιοχής Ν. Ροδόπης - Υδροδότηση οικισμών". Στο έργο αυτό συμμετείχα στην ερευνητική ομάδα, ενώ επεξεργάστηκα μετεωρολογικά, γεωλογικά, υδρολογικά, υδροχημικά δεδομένα και κατασκεύασα τους αντίστοιχους θεματικούς χάρτες για τον ορεινό όγκο του Ν. Ροδόπης. Με τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης έγινε δυνατή η διατύπωση προτάσεων σχετικά με τη δυνατότητα ύδρευσης των ορεινών οικισμών.
6. "Έρευνα - μελέτη αξιοποίησης του πρωτογενούς χρυσού (Ν. Ροδόπης, Ν Έβρου)". Στο έργο αυτό επεξεργάστηκα μέσω του προγράμματος Η/Υ MinPet τα γεωχημικά και πετροχημικά δεδομένα από ηφαιστειακά πετρώματα της Ροδόπης, τα οποία φιλοξενούν τις σημαντικότερες μεταλλοφορίες της περιοχής. Μέσω αυτής της επεξεργασίας έγινε δυνατή η ταυτοποίηση της προέλευσης των ηφαιστειακών πετρωμάτων καθώς και η διάκριση των διαφόρων τύπων πρωτογενούς χρυσού.
7. "Εντοπισμός - Αξιολόγηση και Αξιοποίηση μαρμάρων και άλλων πετρωμάτων κατάλληλων για ειδικές χρήσεις στην Αν. Μακεδονία και Θράκη". Στο έργο αυτό εργάστηκα κυρίως στην απεικόνιση, μέσω των GIS, των περιοχών των Ν. Καβάλας και Δράμας που παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες εμφανίσεις μαρμάρων.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους συμμετέχω σε ερευνητικό πρόγραμμα που ανατέθηκε από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων Κύπρου (Υπουργείο Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Κύπρου) στο Α.Π.Θ. σε σύμπραξη με το Τεχνικό Γραφείο Νικολαϊδη, με τίτλο: "Μελέτη επιμέτρησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από χρήση του ανακυκλωμένου νερού ευρύτερης περιοχής Λευκωσίας". Το έργο αυτό είναι διάρκειας ενός έτους και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσομοίωση και μελέτη διαχειριστικών σεναρίων για τον υδροφορέα Κιτίου στην Κύπρο. Σε αυτό ακριβώς το αντικείμενο εστιάζεται και η δικής μου συμμετοχή, εφαρμόζοντας το μαθηματικό μοντέλο που ανέπτυξα στα πλαίσια του διδακτορικού μου, στον υπό μελέτη παράκτιο υδροφορέα.

Συμμετέχω επίσης από το 2005 στην ερευνητική ομάδα του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ - ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΙΙ του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. με τίτλο: "Αρχιτεκτονική και Τριτογενή μέχρι σήμερα τεκτονική ανάπτυξη της ιζηματογενούς λεκάνης Ξάνθης-Κομοτηνής-Περάματος και η σχέση της με την ορογενετική εξέλιξη των Ελληνίδων και την ενεργό τεκτονική (Θράκη, ΒΑ Ελλάδα)".

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

 

Εργασιακή ΕμπειρίαΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Κατά το διάστημα 06/1995 - 09/1995, συμμετείχα στην κατάρτιση της προκαταρκτικής οικονομοτεχνικής μελέτης για την αποκατάσταση των χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων Άνω Λιοσίων και Σχιστού, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ Γ. Μπαλαφούτα.

Από το 1995 και ως το 2001 απασχολήθηκα σαν επιστημονικός συνεργάτης στην εταιρία GeoInfo - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής συμμετείχα σε αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και στην εκπόνηση αριθμού μελετών με αντικείμενα κυρίως υδρογεωλογίας, τεχνικής γεωλογίας, περιβαλλοντικών μελετών και εφαρμογών G.I.S. (Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών), στην ανάπτυξη εμπορικού επιστημονικού λογισμικού, καθώς και εργαλείων για τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών.

Από τον Ιούνιο του 1999 ως τον Δεκέμβριο του 2001 εργάστηκα, με σύμβαση έργου, στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), Περιφερειακή Μονάδα Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας επεξεργάστηκα τα γεωλογικά, υδρογεωλογικά, υδροχημικά, μετεωρολογικά, κοιτασματολογικά δεδομένα της Περιφερειακής Μονάδας Α.Μ.-Θ του Ι.Γ.Μ.Ε. Συγκεκριμένα, κατέστρωσα σχεσιακή βάση δεδομένων (MS Access) στην οποία καταχωρήθηκαν και επεξεργάστηκαν τα δεδομένα. Επίσης σε σύνδεση με τη σχεσιακή βάση δεδομένων, κατέστρωσα γεωγραφική βάση δεδομένων, μέσω των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, στην οποία καταχωρήθηκαν και επεξεργάστηκαν όλα τα δεδομένα με γεωγραφική αναφορά ενώ συντάχθηκαν και οι αντίστοιχοι θεματικοί χάρτες. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εκπόνησα γεωφυσικές, υδρογεωλογικές καθώς και περιβαλλοντικές μελέτες για υδρογεωτρήσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων στην περιοχή των νομών Ροδόπης-Έβρου. Επίσης εκπαίδευσα το προσωπικό στη χρήση των Η/Υ και στις εφαρμογές των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών και των προγραμμάτων σχεδίασης.

Από τον Ιανουάριο του 2002 υπηρετώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως γεωλόγος στο Τμήμα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2004 υπηρετώ με απόσπαση στο Εργαστήριο Οικολογικής Μηχανικής και Τεχνολογίας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δ.Π.Θ., όπου εκτελώ έρευνα σε θέματα εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στη διαχείριση των υδατικών πόρων.

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

 

Συμμετοχή σε ΣυνέδριαΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

1990: "5ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας", Θεσσαλονίκη, (απλή συμμετοχή).

1994: "7ο Γεωλογικό Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας", Θεσσαλονίκη, (απλή συμμετοχή).

1996: 1η Ημερίδα Ο.Υ.Θ. με θέμα "Ύδρευση Θεσσαλονίκης, Παρόν και Μέλλον", Θεσσαλονίκη, (απλή συμμετοχή).

1996: Διεθνές συνέδριο "Διαχείριση Υδατικών Πόρων", Λάρισα, (απλή συμμετοχή).

1997: "Πανελλήνιο Συνέδριο των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών", Θεσσαλονίκη, (συμμετοχή με γραμματειακή υποστήριξη).

1997: "Διεθνές Συμπόσιο Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος της International Association of Engineering Geology (IAEG)", Αθήνα, (συμμετοχή με ανακοίνωση).

1997: "29ο Διεθνές Συνέδριο της International Association of Seismology and Physics of the Earth's Interior (IASPEI)", Θεσσαλονίκη, (συμμετοχή με γραμματειακή υποστήριξη).

1997: "Χρήση και αξιολόγηση των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών στη δασοπονία", Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, Θεσσαλονίκη (απλή συμμετοχή).

1997: "4ο Υδρογεωλογικό Συνέδριο", Θεσσαλονίκη, (απλή συμμετοχή).

1998: Ημερίδα Τ.Ε.Ε. με θέμα "Υφαλμύρωση υπογείων υδάτων", Αθήνα (συμμετοχή με ανακοίνωση).

1999: Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών στην Πρόκληση του 2000", Θεσσαλονίκη, (απλή συμμετοχή).

2001: Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Οικολογική και Περιβαλλοντική προστασία του πλανήτη Γη", Ξάνθη, (συμμετοχή με ανακοίνωση).

2002: "1η Ημερίδα Ερευνητικές Δραστηριότητες του Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.", Θεσσαλονίκη, (συμμετοχή με ανακοίνωση).

2002: "6ο Υδρογεωλογικό Συνέδριο", Ξάνθη, (συμμετοχή με ανακοίνωση).

2003: Ημερίδα του Δικτύου Έρευνας Υδατικών Πόρων Ελλάδας - Κύπρου, με θέμα: "Μελέτες και έρευνες υδατικών πόρων στον Κυπριακό χώρο", Λευκωσία, Κύπρος.

2004: "10ο Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας", Θεσσαλονίκη, (απλή συμμετοχή).

2005: 5ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Υδατικών Πόρων με θέμα: "Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Πόρων με Βάση τη Λεκάνη Απορροής", Ξάνθη, (συμμετοχή με ανακοίνωση και ως κριτής).

2005: Επιστημονική συνεδρία με θέμα: "Γεωλογία της Θράκης - Σεισμοτεκτονική του ΒΑ Αιγαίου", Σαμοθράκη, (συμμετοχή με ανακοίνωση)

2005: Ημερίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα: "Δημόσια διαβούλευση και ενημέρωση των ενδιαφερομένων επί των σχεδίων διαχείρισης των υδατικών πόρων του Υδατικού Διαμερίσματος Θράκης", Κομοτηνή, (συμμετοχή και προεδρείο).

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

 

Επιστημονικές Εργασίες - ΜελέτεςΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ

Το ερευνητικό μου έργο περιλαμβάνει εκτός από τη διπλωματική εργασία, τη μεταπτυχιακή διατριβή και τη διδακτορική διατριβή, 15 επιστημονικές εργασίες, εκ των οποίων οι 2 είναι δημοσιευμένες ή έχουν γίνει δεκτές σε διεθνή περιοδικά με κριτές, 8 είναι δημοσιευμένες ή έχουν γίνει δεκτές για δημοσίευση σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων με κριτές, 2 είναι δημοσιευμένες σε πρακτικά ημερίδων σχετικά με πεπραγμένα ερευνητικών προγραμμάτων, ενώ 3 βρίσκονται υπό κρίση σε διεθνή περιοδικά με κριτές. Έχω επίσης συγγράψει διδακτικές σημειώσεις παραδόσεων για το μάθημα των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, για τους φοιτητές του 6ου εξαμήνου του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και διδακτικές σημειώσεις για τη γλώσσα προγραμματισμού Visual Basic στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. με τίτλο: "Αναβάθμιση των σπουδών πολιτικού μηχανικού με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων και μέσων εκπαίδευσης". Συμμετείχα επίσης στην εκπόνηση τριών επιστημονικών μελετών για τα έργα Π.Ε.Π. Β' Κ.Π.Σ., σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών. Συνέγραψα επίσης και κατέθεσα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 3 μελέτες που αφορούν εφαρμογές των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών σε θέματα περιβάλλοντος.

ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ

1. Διπλωματική εργασία: Αδαμίδης Α., Βαλαή Μ., Γεωργιάδης Κ., Γκεμιτζή Α., Λεμονή Ε., Κουντούρης Κ., 1993: "Υδρογεωλογική μελέτη περιοχής Λεχόβου Φλώρινας", Τμήμα Γεωλογίας, Α.Π.Θ. σ.σ. 102, (επιβλέπων καθ. Γ. Σούλιος).

2. M.Sc Thesis: Gemitzi A., 1995: The environmental impacts of the landfill of Derveni (Thessaloniki - Greece) with emphasis on the water pollution in the surrounding area. Postgraduate dissertation, Dept. of Civil Engineering, University of Newcastle Upon Tyne, U.K., pp 104 (στα αγγλικά).

3. Διδακτορική διατριβή: Γκεμιτζή Α., 2002: Προσομοίωση παράκτιων υδροφορέων με τη συνδυασμένη χρήση πεπερασμένων στοιχείων και G.I.S.. Διδακτορική διατριβή, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Α.Π.Θ. σσ. 173.

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

Δημοσιεύσεις σε Διεθνή περιοδικά με κριτές:

1. Gemitzi A. and Tolikas D., 2004: Development of a sharp interface model that simulates costal aquifer flow with the coupled use of G.I.S. Hydrogeology Journal, 12(3): 345-356.

2. Gemitzi A., Petalas C., Tsihrintzis V.A., Pisinaras V.,: Assessment of groundwater vulnerability to pollution: a combination of GIS, fuzzy logic and decision making techniques. Έγινε δεκτή για δημοσίευση στο περιοδικό Environmental Geology.

3. Gemitzi A., Tsihrintzis V.A., Cristou O., Petalas C.,: Use of GIS in sitting stabilization pond facilities for domestic wastewater treatment. Υπό κρίση.

4. Gemitzi A., Stravodimos G., Tsihrintzis V.A., Voudrias V., Petalas C.,: Combining GIS, multicriteria evaluation techniques and fuzzy logic in siting MSW landfills. Υπό κρίση.

5. Gemitzi A. and Tolikas D.,: HYDRA model: Simulation of salt intrusion in coastal aquifers using Visual Basic and GIS. Υπό κρίση.

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

Δημοσιεύσεις σε Πρακτικά Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων με κριτές:

6. Balafouta G. and Gemitzi A., 1997: Leachate Impact on water and soil of the landfill of Derveni, Greece - Proceedings of the International Symposium of Engineering Geology and Environment, pp. 1581 - 1586, Athens, Greece.

7. Γκεμιτζή Α. και Τολίκας Δ., 1998: Προσομοίωση της υφαλμύρωσης σε τρισδιάστατα πεδία ροής - Εφαρμογή στον υδροφορέα της Γερμασόγειας Κύπρου - Πρακτικά ημερίδας Τ.Ε.Ε. με θέμα: "Υφαλμύρωση υπογείων υδάτων", Αθήνα.

8. Gemitzi A. and Tolikas D., 2001: Numerical and G.I.S. coupling model for the study of saline intrusion in coastal aquifers: a case study from Yermasogia aquifer (Limassol, Cyprus). Proceedings of the International Conference Ecological Protection of the Planet Earth, Volume 1, pp. 33-42, Xanthi, Greece.

9. Γκεμιτζή Α. και Τολίκας Δ., 2002: Ανάπτυξη μαθηματικού μοντέλου προσομοίωσης παράκτιων υδροφορέων με τη συνδυασμένη χρήση πεπερασμένων στοιχείων και γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών - Πρακτικά 6ου Υδρογεωλογικού Συνεδρίου, σσ. 211 - 222, Ξάνθη.

10. Γκεμιτζή Α., Τσιχριντζής Β.Α., Χρίστου Ο., Πεταλάς Χ., 2005: Η χρήση των GIS στη χωροθέτηση φυσικών συστημάτων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων. Πρακτικά 5ου Εθνικού Συνεδρίου της ΕΕΔΥΠ, σσ. 495 - 502, Ξάνθη.

11. Γκεμιτζή Α., Πεταλάς Χ., Πισινάρας Β., Τσιχριντζής Β., Γεωργιάδης Π., 2005: Εκτίμηση της τρωτότητας στη ρύπανση των υπόγειων υδροφορέων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, Πολυκριτηριακής Ανάλυσης και Ασαφούς Λογικής. Περίληψη. Πρακτικά επιστημονικής συνεδρίας με θέμα: "Γεωλογία της Θράκης - Σεισμοτεκτονική του ΒΑ Αιγαίου", Σαμοθράκη.

12. Gemitzi A., Gikas G., Petalas C., Sylaios G., Tsihrintzis V. : Evaluating the parameters of the water balance equation using GIS. Application to Vistonida catchment area (North Greece). Περίληψη που έγινε δεκτή για παρουσίαση στο Πρώτο Διεθνές Συνέδριο της Γεωλογίας της Τηθύος, που διοργανώνεται από την Tethys Geological Society, τον Νοέμβριο του 2005 στο Κάιρο της Αιγύπτου.

13. Kilias A., Falalakis G., Gemitzi A., Christaras B. : Faulting and paleostress evolution in the Maronia-Petrota basin. Evidences of active faults (Thrace, Greece). Περίληψη που έγινε δεκτή για παρουσίαση στο Πρώτο Διεθνές Συνέδριο της Γεωλογίας της Τηθύος, που διοργανώνεται από την Tethys Geological Society, τον Νοέμβριο του 2005 στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

Δημοσιεύσεις σε Πρακτικά Ημερίδων:

14. Γκεμιτζή Α. και Τολίκας Δ., 2002: Υπολογιστικό μοντέλο διαχείρισης παράκτιων υφαλμυρούμενων υδροφορέων. Πρακτικά 1ης Ημερίδας Ερευνητικών Δραστηριοτήτων του Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη.

15. Γκεμιτζή Α. & Τολίκας Δ. 2003: Ανάπτυξη μαθηματικού μοντέλου προσομοίωσης παράκτιων υδροφορέων με τη συνδυασμένη χρήση πεπερασμένων στοιχείων και GIS. Εφαρμογή στον υδροφορέα Γερμασόγειας Κύπρου. Πρακτικά ημερίδας με θέμα: Μελέτες και έρευνες υδατικών πόρων στον Κυπριακό χώρο, σσ. 67-82, Λευκωσία.

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

Τεχνικές Μελέτες:

1. Δημάδης Ε., Γκεμιτζή Α., Κάρμης Π., 2001: Υδρογεωλογική μελέτη ορεινής περιοχής Ν. Ροδόπης - Υδροδότηση οικισμών. Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών - Περιφ. Μονάδα Α.Μ.-Θ.

2. Δημάδης Ε., Ρόζος Δ., Κωνσταντοπούλου Γ., Γκεμιτζή Α., 2001: Τεχνικογεωλογική μελέτη καταστροφικών φαινομένων ορεινού όγκου κεντρικής Ροδόπης. Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών - Περιφ. Μονάδα Α.Μ.-Θ.

3. Παπαδόπουλος Κ., Φάβας Ν., Αναστασιάδης Ι., Παπαδόπουλος Π., Γκεμιτζή Α., 2001: Υδρογεωλογική έρευνα ευρύτερης περιοχής Μάκρης - Μαρώνειας. Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών - Περιφ. Μονάδα Α.Μ.-Θ.

4. Γκεμιτζή Α. και Τσιχριντζής Β.Α., 2004: Χωροθέτηση φυσικών συστημάτων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων στη Θράκη με τη χρήση G.I.S. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

5. Γκεμιτζή Α., Πεταλάς Χ., Πισινάρας Β., Τσιχριντζής Β., Γεωργιάδης Π., 2005: Εκτίμηση της τρωτότητας στη ρύπανση των υπόγειων υδροφορέων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, πολυκριτηριακής ανάλυσης και ασαφούς λογικής. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

6. Γκεμιτζή Α., Στραβοδήμος Γ., Τσιχριντζής Β.Α., Βουδριάς Ε., Πεταλάς Χ., 2005: Χωροθέτηση χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην περιοχής του Ν. Έβρου, με τη χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, πολυκριτηριακής ανάλυσης και ασαφούς λογικής. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

Επιστημονικά Συγγράμματα - Διδακτικές Σημειώσεις

1. Γκεμιτζή Α., 1998: Σημειώσεις παραδόσεων στο σεμινάριο με τίτλο: "Visual Basic", που εντάσσονταν στο πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. με τίτλο: "Αναβάθμιση των σπουδών πολιτικού μηχανικού με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων και μέσων εκπαίδευσης", σσ 43, Θεσσαλονίκη.

2. Γκεμιτζή Α., 2004: Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (Σημειώσεις παραδόσεων Στ' Εξαμήνου). Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, σσ. 115, Ξάνθη.

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

 

Συμμετοχή σε Επιστημονικές ΕνώσειςΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Από το 1993 είμαι μέλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.


Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας

 

Ιστοσελίδα Τμήματος Ιστοσελίδα Πανεπιστημίου